Більшість
країн світу внесли свій вклад в розробку цих пристроїв. Перші їх моделі були
небезпечні, так як іноді вибухали. Створення цих приладів послужило поштовхом
до розвитку цілої бізнес-індустрії. Про що піде мова в нашій статті? Ми
розповімо про історію створення кавоварок.
Полюбивши смак
кави, звареної в турці, людство зацікавилося створенням такого винаходу, яке
могло б прискорити процес приготування цього напою.
На шляху до досконалості
Створення
першої в світі крапельної кавоварки приписують французькому архієпископу де Баллуа.
Якщо вірити історикам техніки, подія відбулася в 1800-му році. Сучасною версією
винаходу ми користуємося і сьогодні. Суть їх роботи полягає в тому, що вода в
кавоварках нагрівається до 87-95°С, повільно стікає на зерна меленої кави і
вони, таким чином, передають їй свій колір і аромат.
У 1819-му році бляхар Моріз удосконалив кавоварку архієпископа де Баллуа: тепер прилад можна було перевертати. У 1827-му році була винайдена гейзерна кавоварка, конструкція якої надалі ускладнювалася й удосконалювалася. Основний принцип її роботи залишався незмінним: кава заварюється шляхом багаторазового проходження пари або гарячої води через мелену каву. Особливий інтерес представляє конструкція вакуумної кавоварки, яка сьогодні вже не використовується. У моделі, винайденої морським інженером Нап'єром в 1840-му році, гаряча вода проходила через шар меленої кави і поверталася назад в ємність для води за рахунок вакууму, що утворився.
Дві тисячі чашок
кави …
Саме
стільки могла приготувати компресорна кавоварка де Сантіаса. Не дивлячись на
видатні для того часу здатності, прилад незабаром вийшов із використання. Вся
справа в тому, що він був занадто громіздким і незручним. Однак свою роль в
історії техніки для приготування кави зіграв. Створення такої кавоварки дало
потужний поштовх винаходів в цій області.
Чи знаєте ви, скільки років напою
еспресо? Роком його винаходу вважається 1901. Саме в цьому році італієць Луїджі
Беццера зареєстрував патент на кавоварку для барів. Основним принципом роботи
такого приладу було використання сили пари. Таким чином, почали своє існування
кавярні, в яких можна було випити чашечку ароматного напою, а історія
вдосконалення кавової техніки зробила ще один виток.
Протягом
довгого часу розробників хвилювали два питання: як зробити так, щоб пристрій
міг видати порцію кави відразу ж після замовлення і, що потрібно зробити для
того, щоб напій виходив ідеальним. У 1945-му році Ачіллес Гаггіа сконструював
еспресо-машину з поршнем, завдяки якому утворений високий тиск сприяв
виробництву товстого шару піни. Це поліпшило смак улюбленого всіма напою, а
незабаром був відкритий секрет приготування відмінного еспресо.
Сучасний ідеал
Як відомо,
розробникам вдалося створити ідеал. Ним стали кавоварки і кавомашини італійського бренду
DeLonghi, який славиться в усьому світі виробництвом кращої техніки для
приготування кавових напоїв. Кавомашини за кілька хвилин приготують те, що ви
замовили: еспресо, макіято, латте. Завдяки запатентованій системі
«Автокапучіно» ви будете насолоджуватися капучино з пінкою, що нагадує тонке,
але в той же час щільне мереживо.
Варто лише натиснути на кнопку – перед вами
ароматний напій.
Цікаво, хто є автором цього посту?
ВідповістиВидалитиОт тепер все як треба! :)
ВідповістиВидалити